Üzemi történetek - 1. rész

Bevezető helyett.

Anno a rendszerváltás előtti években (manapság ez számít ugye az időszámítás újkori kezdetének) számos olyan "rendkívül hosszú, ámde unalmas" történet játszódott le nagyvállalatunk kapuin belül, ami joggal tarthat érdeklődést a városlakók számára,(részben nosztalgiázással töltheti el az egykori munkavállalókat, betekintést nyújthat a kívülállók részére az akkori minden napokról, a mai fiatalok pedig rácsodálkozhatnak az akkori brigádéletre..).
Ezeknek az eseményeknek résztvevői (többek között jómagam is), bátran vállalhatják az elkövetett turpisságokat,ami az azóta eltelt idő miatt jócskán feledésbe merült már, és talán a történetek kárvallottjai sem emlékeznek rá.

Tízrészes sorozatunkban megtudhatjuk mit rejtenek a zárt ajtók, milyen is az igazi "hidegzuhany", vagy megismerhetjük "póruljárt potyaleső" titkát.
.
 Jó szórakozást kívánok!

 

Bővebben...

Angol diverzáns Leninvárosban a 70-es évek végén

Az az év is úgy indult, mint a többi. Városunkban szépen és dinamikusan épült a szocializmus, napközben az emberek dolgoztak, a munka után pedig jól megérdemelt pihenőjüket töltötték a város legközkedveltebb szórakozóhelyein- Birka Csárda, Szőke Tisza, Hatcsöcsű, Tisza Gyöngy e- hogy csak néhányat felsoroljak. Az ÁFÉSZ előző évi jelentése is megnyugtató volt, hiszen a tömény szeszekből a szovjet bajtársaink legnagyobb megelégedésére a vodka vezette az eladási listát, a cseresznye volt az ezüstérmes és az akkor újdonságnak számító Hubertus volt még a dobogón. Szerencsére semmi kapitalista allűr, ideológiailag is minden rendben volt.

Bővebben...

Latin est, mely szem-szájnak, lábnak ingere

Egy rendhagyó kezdeményezés indul a Hotel Phőnixben, melynek során a különböző népek ételeit, italait, táncait ismerhetitek meg. Első alkalommal április 12-én egy buja latin estre invitálunk minden táncolni, szórakozni vágyót.

 

Az est folyamán közös salsa tánctanulás a Salsa De Le Noche közreműködésével

(Klikk ide a bemutatóért)

Az este Sztárvendége a Ritmo Latino brazil tánccsoport 

(Klikk ide a bemutatóért)

Leninvárosi emlékeim - Egykori telefonbetyár visszaemlékezése kedvenc tanárára

A történettel egy számomra nagyon kedves gimnáziumi tanáromra emlékezem, aki úgy oktatta a történelmet, hogy az a mai napig meghatározó a világszemléletemre, világnézetemre, és melynek köszönhetően megtanultam az összefüggéseket látni. Már diákként is szerettem, és azt hiszem, az egész osztály nevében mondhatom, hogy egyik legnagyobb kedvencünk volt tanáraink közül, ám ez sem mentette meg attól, hogy az akkor divatos telefon-betyárság áldozatává ne váljon.

Bővebben...

Tiszaújváros Retro Totó

A szombati Retro Farsang kapcsán egy játékra invitálunk mindenkit. A Retro Totó megfejtöi között a Farsangi bulin nyereményeket sorsolunk ki, de ha valaki nem tud részt venni a rendezvényen, úgy azon az e-mail címen értesítjük a nyereményről, melyről a megfejtést küldte.

A megfejtést a kérdések sorszáma mögé írt a,b,vagy c betű beírásával (amelyikket megoldásnak gondoljátok) küldjétek el a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címünkre szombaton délig.

Bővebben...

A Retro Farsang Támogatói

A Télbúcsúztató Retro Farsang legnagyobb jó szándékunk ellenére sem jöhetett volna létre, ha nincs Tiszaújvárosban, Budapesten, és Nyíregyházán egy olyan vállalkozói réteg, mely egyetértve céljainkkal, támogatott bennünket a megvalósításban.

Bővebben...

Feri és az édes élet - interjúsorozat a Tiszaújvárosban forgatott film alkotóival 3. rész

A Tiszaújvárosban forgatott film alkotóival készített sorozatunk harmadik, befejező részéhez érkeztünk, amikor is Pálos György operatőrrel beszélgetünk. Ne feledjétek, a filmet a Télbúcsúztató Retro Farsangon délután levetítjük, és a közönségnek lehetősége lesz az alkotókkal találkozni, és  beszélgetni...

Bővebben...

Télbúcsúztató Retro Farsang (nemzedékek találkozója)

 Időpont: 2013 március 02.

Hely: Traffic klub Tiszaújváros Teleki Blanka út 2 (régi MHSZ TIFÓ klub – a Sportcentrumtól 50 méterre)

Bővebben...

Feri és az édes élet - interjúsorozat a Tiszaújvárosban forgatott film alkotóival 2. rész

Az elmúlt években, évtizedekben nem egy alkalommal forgattak filmet városunkban. Bizonyára sokan emlékeznek még arra, amikor a városban felbukkant egy-egy filmes stáb, sőt sok leninvárosi, tiszaújvárosi volt statisztaként szereplője egyik-másik alkotásnak. Az egyik ilyen, Tiszaújvárosban forgatott film volt a Feri és az édes élet.

 

Bővebben...

Feri és az édes élet - interjúsorozat a Tiszaújvárosban forgatott film alkotóival

Az elmúlt években, évtizedekben nem egy alkalommal forgattak filmet városunkban. Bizonyára sokan emlékeznek még arra, amikor a városban felbukkant egy-egy filmes stáb, sőt sok leninvárosi, tiszaújvárosi volt statisztaként szereplője egyik-másik alkotásnak. Az egyik ilyen, Tiszaújvárosban forgatott film volt a Feri és az édes élet.

 

Bővebben...

Leninvárosi emlékeim - Egy fehér Zsiguli csomagtartójának titka

Egy meleg nyári napon történt, nagyjából 35 évvel ezelőtt. Az egykor Leninvárosnak nevezett vidéki kisváros, egyik Tisza úti lakásában egy fiatal kissrác, már nagyon várta a délutánt, amikor is édesapja, a nagy TVK-ból hazaérve, végre odaadja azt a bizonyos dolgot, mely szinte már minden utcabeli srácnak megvolt. Az idő akkor, aznap úgy tűnt, örökre megállt, nemhogy az órák, a percek is olyan lassan teltek, hogy szinte elviselhetetlen volt.

Bővebben...

Bejelentkezés:

Megosztás:

Hírdetés

A tiszaujvarosretro.hu kiadója, a PV Stúdió. © 2013 Minden jog fenntartva.